mandag 25. mai 2015

Marius kjemper inn sin første storgjedde

Som regel må jeg lokke med både godteri og Ipad-spilling i båten for å få med ungene på gjeddetur, men idag føler jeg at det var et lite vendepunkt. Minstemann gjorde noe han aldri hadde gjort før, han takket ja til å kjøre gjedda som hugg på den ytterste paravanen. Han tok imot stanga og kjempet fisken inn. Det er ikke lett å håndtere en stor trollingstang for en gutt på 6år, men han ga ikke opp. Gjedda ville ikke gi seg så lett, og Marius fikk virkelig kjent på noen tunge røsk og utras. Til slutt lå gjedda inne ved båten og han hevet stangen slik at den gled perfekt inn i håven. Her var det bare å rigge opp fotoutstyret og få knipset noe trofebilder. Vekt 5.600g.

Ungene har lært såpass at gjedda slipper vi forsiktig ut igjen, og det var en stolt fisker som ga gjedda friheten tilbake.


Marius er ikke spesielt glad i å bli våt, men da det kom noen regndrypp og han fikk spørsmålet om vi skulle gi oss eller fiske videre, var han ikke i tvil om at vi skulle prøve litt til. Og jammen bar det frukter, da han landet ytterligere en 5+ gjedde like etterpå. 2-0 til Marius.

Marius sin anbefaling for gjeddefiske er Herring Shad 25cm i naturtro farger (f.eks sølv/svart)

Vær: sol, enkelte regnbyger
Vind: 0-3m/s
Lufttemp.: 15
Vanntemp.: 10,1