torsdag 14. mai 2015

Større og flere gjedder

Gjeddefisket har vært forholdsvis tregt denne våren, men nå begynner det endelig å løsne litt. Tok med ungene på trollingtur for å se om vi kunne slå forrige tur hvor vi fikk 7 gjedder. Jørgen mente vi kom til å få minst fire, mens jeg for min del håpet på 1-2 store gjedder.

Kun etter få minutter hugg det på den ytterste paravanen og vi kunne sveive inn den minste gjedda jeg noensinne hadde fått i dette vannet. Etter en kort inspeksjon av Marius ble den sluppet forsiktig ut igjen. Vi hadde akkurat fått sluppet ut ønsket slep, da det nok en gang hugg på den samme stangen. Denne gangen var det vesentlig tyngre. Den kjempet dypt og svømte over til den andre siden av båten. Etterhvert bestemte den seg for å komme opp til overflaten et stykke bak båten for å riste litt på hodet. Den hadde et voksent hode som bare de større gjeddene har, jeg anslo den raskt til å veie et sted mellom 8-9kg. Den manglet litt på lengden, men kondisjonen var såpass god at den dro vekten til 8.030g - 103cm.Det var mye action i dag og huggene var fint fordelt utover hele turen og størrelsene på gjeddene var ganske bra. 3 største veide 6.500g, 7.200g og 8.030g. Var også overraskende god kondisjon på gjeddeneAlle gjeddene ble tatt på Savage Gear 3D Herring Shad. Fargene Black Silver og Rudd var helt overlegne i det krystallklare vannet. Forøvrig så slo vi forrige guttetur, da dagens total ble 9stk.

Det blir vel litt mer gjeddefiske før vi for virkelig kommer i gang med årets abborsatsning. Målet i år er abbor over 1.500g


Vær: sol, noe skyer
Vind: 0-3m/s nord
Lufttemp.: 16,5
Vanntemp.: 9,9