lørdag 6. juni 2015

Oppdrag fullført

Turen i dag hadde ett formål, og det var å pynte på Mats sin PB. Gjeldende PB før denne turen var på 3,5kg. Mats er Ole sin yngste bror, han har fisket en del før, men nå begynner han for alvor å ta del i predatorfiskets eventyrlige verden. Han har allerede blitt med oss på noen turer, men har også lagt ned flere timer alene ved et lokalt vann.

Ble litt i tvil om det i det hele tatt skulle bli tur på oss i dag da jeg våknet av et helt vanvittig regnvær, men man kan vel ikke la det stoppe seg. Værmeldingen viste betydelig bedring utover dagen. Faktisk så ga regnværet seg rett etter at båten lå på vannet.

Vi startet med 3D Line Thru Trout 30cm på alle stengene og det tok ikke lang tid før første gjedde lå i håven, en perfekt fisk på 105cm og rett over 8kg.


Men nok om meg, for nå skulle resten av dagen handle om Mats. Det ble en lengre periode uten noe som skjedde, men så la vi om ruta litt og prøvde andre enden av vannet. Mats hadde skiftet til en trofast Butch 21cm blå/sølv. Plutselig napper det til på stanga og Mats PB er farlig nær å bli slått, vekten lå rett under forrige PB, mens vi veier gjedda hugger det på en annen stang. Mats får æren av å kjøre fisken, og denne gangen ble det ny PB. 4.280g og 88cm.


Mats lærer fort, alt fra hvilken knute man skal bruke, kjøring av fisk, håving, riktig håndtering av gjedde i båten og selvsagt gjenutsetting. Dessuten er han ivrig etter kunnskap, når han i tillegg er tålmodig som en ekte gjeddefisker da tror jeg rett og slett han kommer til å få mye morro på vannet.

Oppdraget var fullført, alle var fornøyde og turen var på sine siste minutter. Hugg!! Paravanen løser ut og stanga til Mats står i helspenn. Her er det snakk om stor gjedde. Mats stiller seg opp og kjører fisken kontrollert med et stort glis. Det er tydelig at han nå er i ferd med å oppleve kanskje sitt livs største fiskeøyeblikk. Mats holder godt fast i stanga, røskene river den nærmest ut av hendene hans. Ole og jeg ser på hverandre og begynner å få en anelse om hva som henger i andre enden av snøret. Den kommer dypt inn, men etter hvert blir den presset opp. Vannskorpen brytes av et digert hode. Deretter blir det en ny kamp for å få den inn til båten, men tilslutt glir den rolig inn i håven. Vel, Mats sin PB ble ikke bare slått igjen, men nå snakket vi plutselig om alle gjeddefiskeres stor drøm - gjedde på 10kg.


Dermed ble det soleklar ny PB på Mats. 10.000g og 112cm. Gratulerer så mye, dette gledet oss stort. Neste oppdrag nå er abbor over 1.000g.

Vær: overskyet
Vind: 2-6m/s
Lufttemp.: 11-18
Vanntemp.: 11,7