lørdag 18. juli 2015

Fell - trådløs dødmannsknapp

I går kom jeg tilfeldigvis over en annonse hvor det stod "Årets båtnyhet 2015 - Trådløs dødmannsknapp". Jeg skal ærlig innrømme at jeg aldri bruker dødmannssnoren som er i båten nå, det er rett og slett ikke praktisk, da jeg fisker og beveger meg mye rundt i båten. Annonsen fikk min interresse umiddelbart, da jeg akkurat har vurdert et lignende produkt. Det som skiller dette produktet fra det andre er hvor enkelt det er. Produktet gjør akkurat det det skal, og det på en utmerket måte. Alt fra montering, brukergrensesnitt og ikke minst design gjorde dette til et må-ha-produkt.

Så i dag gjorde jeg kort prosess og tok turen til Bakken Motor og kjøpte meg en WiMEA Trådløs Dødmannsknapp. Enheten som monteres i båten kommer i to forskjellige farger, enten rød eller mørk grå. Jeg gikk for den siste, da den passer perfekt inn sammen med de andre instrumentene i konsollen min. Selve MOB-enheten (Mann over bord) er rød uansett fargevalg på båtenheten.Monteringen gikk usedvanlig raskt og smertefritt. Fjernet et sidepanel i båten slik at jeg kom til på baksiden av kontrollboksen og fikk hentet fram de to ledningene som gikk til den opprinnelige dødmannsbryteren. Fra før av hadde jeg trukket et ledningssett fra sikringsboksen, så strøm lå allerede klart. Totalt 4 ledninger ble koblet til båtenheten: pluss og minus samt signalkablene som tidligere gikk til opprinnelig dødmannsbryter. Jeg har en Mercury utenbordsmotor og hadde et såkalt "normalt lukket" system, dermed ble den sorte signalkabelen koblet til den oransje ledningen og den sorte/gule koblet til den grå. Blå ledning ble til overs. Etter dette var det bare å borre et 52mm hull i konsollen slik at båtenheten kunne fastmonteres.Hovedstrømbryteren på båten ble slått på og enheten våknet til liv. Først ble enhetene parret, slik at de kunne kommunisere. Deretter testet jeg rekkevidden ved å gå rundt båten (båten stod på henger), og motoren slo seg av når jeg var ca 10meter unna, med andre ord ingen problemer med rekkevidden. Har ennå ikke testet den i vannet, men motoren skal slå seg av når MOB-enheten kun er noen få cm under vann. Dette skal vi nok få testet på neste fisketur.

Blir utrolig bra å kunne ferdes ute på vannet samtidig som man kan føle seg trygg på et system som skal sikre deg selv og andre ved et uhell. For mer informasjon om dette innovative produktet kan du besøke produsentens nettside fell.no. En mer omfattende omtale med praktisk bruk kommer etter at jeg har fått brukt den en stund. Uansett, mitt førsteinntrykk er utelukkende positivt samt at det føles som et gjennomtenkt og ferdig produkt.