onsdag 30. september 2015

Abborligatreff - 2015

Da var det igjen tid for årets store høydepunkt, nemlig Abborligatreffet. Her samles noen av norges mest ivrige abborfiskere. Konkurransen går over to dager og det er de tre største abborene som teller.

På fredagen ble det rapportert om 1.400+ abbor, så etter at vi hadde fått satt opp teltet måtte vi ut og testfiske litt, men dette gav heller dårlige resultater. Vannkvaliteten var ikke allverdens og vi hadde maksimalt 50cm sikt.

Tidlig lørdag morgen startet konkurransen, vi sto opp kl 05.00 og var ute på vannet kl 05.30. Da var det fortsatt helt mørkt, men litt etter litt ble det lysere samtidig som vannet våknet til liv. Men, selv med så og si perfekte værforhold og stigende lufttrykk skulle fisket bli skikkelig seigt. I utgangspunktet skulle det ikke være noe problem å få kilosabbor i dette vannet, men denne helgen var det ikke fullt så lett. Vi fleipet litt med hvor lavt vi skulle legge listen når det gjaldt abbor vi skulle melde inn i konkurransen, og i etterkant kunne nok jeg veid flere. Men det var det nok flere som også kunne gjort. De få kilosabborene som kom opp i løpet av lørdagen hadde et bra snitt. De fleste var 1.300+. Det ble vel totalt 7 abbor over kiloen fordelt på 15-16 deltakere.

Søndagen fortsatte like seigt, kanskje ennå seigere. Ole traff ganske bra denne dagen, og i løpet av morgenen hadde han landet 2stk over kiloen. Faktisk så holdt Ole sine 3 innmeldinger på søndagen til førstplass denne dagen, og totalt ble det en meget sterk 2.plass.


Abborligatreffet er noe vi gleder oss til hvert år, utrolig bra arrangement og ikke minst en skikkelig bra gjeng med dyktige abborfiskere. Årets vinnere av Abborligatreffet ble (fra venstre): 1. plass Joacim Klavestad, 2. plass Ole Nysæther og 3. plass Edvard L. GisnåsVær: Sol
Vind: 0-2m/s nord
Lufttemp.: frost om morgenen, opp til 15grader om dagen
Vanntemp.: 13,8