søndag 13. september 2015

Ny helg, nye muligheter

Både vannstand og fargen på vannet har vært påvirket av den store nedbørsmengden som kom for litt over 1 uke siden, men nå har det heldigvis normalisert seg enkelte steder. Enn så lenge, for nå ventes det nok en gang store nedbørsmengder. Ole og jeg var en tur ute forrige helg, men da var det helt dødt, kanskje ikke så rart da temperaturen i vannet hadde falt 3-4 grader på kort tid samt at det var helt kakao-vann. Fisken trenger noen dager for å venne seg til slike store forandringer, så da var det på tide å gjøre et nytt forsøk i det samme vannet denne helgen.

Det luktet gjedde i luften da jeg kom fram til vannet og jeg kunne ikke få satt opp fiskestengene fort nok. I dag fisket jeg med 2x Butch og 2x Line Thru Trout, hadde en fin blanding av både fargerike og litt mer naturtro. Det skulle ganske raskt vise seg at det var Golden Albino som var dagens farge. Huggperiodene i dette vannet er stort sett alltid korte, og er du heldig får du to slike perioder i løpet av en hel dag med trolling. I dag var det en av disse dagene hvor det ble to perioder med fisk.

Første huggperiode gav først 3 mindre gjedder, og akkurat i det jeg trodde perioden var over, hugger det nok en gang. Denne gangen var det snakk om vesentlig tyngre fisk. Gjedda kommer inn dypt, men rolig. Og innimellom kommer disse tunge røskene som nærmest river stangen ut av hendene. Når den nærmer seg båten stiger den opp til overflaten og jeg får se den for første gang. En skikkelig feit høstgjedde kommer til syne.


Den manglet litt på lengden, men 108cm holdt allikevel til 9.750g.

Andre huggperiode kom 4 timer senere. Ble noen mindre samt en perfekt gjedde på 6.500g. Totalt ble det 7 gjedder, noe jeg sier meg godt fornøyd med som årets første høsttur.

Vær: overskyet
Vind: 0-3 m/s, sydøst
Lufttemp.: 13
Vanntemp.: 14