søndag 11. oktober 2015

En uforglemmelig dag

Noen turer går inn i boka som uforglemmelige, og dette er en av de. Vi diskuterte en del på forhånd om hvor vi skulle legge turen, det er mange avveininger som skal tas, skal vi ta det trygge alternativet, eller skal vi satse. Vi gikk for det siste alternativet.

Vi var på vannet rundt kl 07.00 og du kunne så vidt se en antydning til lysning. Vannet lå blikk stille og temperaturen i luften var helt ok. Første kast, andre kast, ja det ble en del kast i dag, men utover dagen traff vi på mye fisk. Masse abbor og en god del gjedde. Det er slett ikke feil å fiske i slike forhold på høsten, høsten er min favoritt tid på året. Frisk luft og sultne predatorer i vannet.

Sånn ca midt på dagen nærmet vi oss første kilosabbor. Den hadde lengden inne, men var noe slank, så vekten stoppet på 960g. Som sagt ble det også en del gjedde i dag, og ikke misforstå, det er gøy med sterke gjedder på lett utstyr, men det er den tunge ristingen fra de store abborene vi var ute etter i dag. Dermed blir man jo litt skuffet når man kjenner at det er gjedde og ikke abboren som sitter. Men, av og til skjer det jo at motstanden i fisken blir så stor at man tenker at dette umulig kan være abbor, selv om de karakteristiske hoderistingene er der. Vel i dag skjedde dette, og ikke bare en gang, men to ganger rett etter hverandre.

Det hugger brutalt. Det kjennes ut som abbor, stor abbor. Men man har jo blitt skuffet før, når man ser fisken for første gang og det er en gjedde i andre anden av snøret. Heldigvis stemmer mine første antagelser denne gangen, og umiddelbart etter at bekreftelsen er der, øker adrenalinet kraftig. Steinar er raskt på plass med håven og sikrer noe som blir min hittil største abbor. Abboren veier 1.440g og var 45cm lang.Mens jeg avkroker abboren i håven, peker jeg ut over vannet, slik at Steinar kan raskt fortsette å fiske der abboren hugg. Jeg rekker akkurat å legge den i Livewellen, da Steinar gir tilslag og plutselig endres alt i båten. Her var det noe virkelig svært i andre enden. Med en gang tenker man jo at det kan være gjedde, men nok en gang så var det storabbor. Kampen blir hektisk, denne kan vi ikke miste. Med hissige bevegelser må abboren se seg fanget av håven. Steinar mener først at den ikke er like svær som den jeg akkurat hadde tatt, men når jeg tar ut jiggen, er det ingen tvil. Denne er større, dette er en vanvittig stor abbor. Jeg løfter den opp av håven og legger den på målebrettet. Da ser også Steinar at den er større. Hele 47cm og skikkelig rygg. En utrolig flott kondisjon. Jeg legger abboren i veieposen og holder vekten skjult for Steinar. Men, jeg gjør visstnok en dårlig jobb med å skjule vekten, for ansiktet mitt avslører raskt at her var det snakk om ny PB. Steinar sin tidligere PB var på 1.570g! Jeg vrir vekten mot han og viser han tallene. 1.680g!! Dette er helt utrolig. Steinar hopper umiddelbart i båten og jubler ut. Hvem hadde trodd at i løpet å noen få minutter skulle vi begge få ny PB.
Vær: overskyet
Vind: 0-1m/s syd
Lufttemp.: 8-9
Vanntemp.: 12