søndag 4. oktober 2015

Oktoberfest

Det fins knapt nok noe morsommere enn abborfiske i oktober. Etterhvert som temperaturen faller i vannet, våkner predatorene opp. De må spise seg opp før vinteren, og du treffer de gjerne på veldig grunt vann. Og med godt friskt høstvær skulle alt være dekket og klart for oktoberfest - og de store abborene var invitert.

Selv om du kan få abbor hele dagen, er det gjerne enkelte perioder gjennom dagen som er spesielt gode. Erfaringsmessig har morgenene vært spesielt gode, i hvertfall nå som temperaturen ennå ikke har krypet under 12 grader. Og med morgen mener vi grytidlig, dvs at har det begynt å bli lyst, er du gjerne litt for sent ute. Snøret skal være i vannet innen den tid.

Litt over kl 06.00 tok vi dagens første kast på et blikk stille vann. Noe morgentåke truet fra nord, men  vi fikk en god økt før tåken satt inn for fullt. Abboren var nå skikkelig på hugget, og vi landet flere fine eksemplarer. Som f.eks denne flotte kilosabboren, som ble første gjest til oktoberfesten. Inngangsbillett var en Cannibal Shad i fargen hvit og svart.Men, ett av huggene skilte seg ut med ekstra tunge og hissige headshakes, og varslet om abbor av den litt større dimensjonen. Selv om abboren er en forholdsvis liten art i størrelse, er det noe enormt over de når de vender i vannet og etterlater en virvel i overflaten. Stangen kneler og snellen må gi fra seg noen meter sene. Det er herlig å fighte med store abborer, men der og da ønsker du den raskest mulig trygt i håven. Det er ikke sjeldent at jiggen spretter ut av kjeften rett etter at den ligger i håven. Det er gjerne kun litt slakk sene som skal til, så blir den spyttet ut. Så ikke glem å holde konstant press når du kjører fisken. Men denne gangen gikk det bra og en flott abbor på 1.320g og 44cm ble ønsket velkommen som andre gjest til festen, som forøvrig benyttet seg av samme inngangsbillett som første gjest, nemlig en Cannibal Shad i fargen hvit og svart.Etter disse to kilosabborene byttet vi plass, og festet var på ingen måte over. Nå kom også tåken, men den var ikke invitert så den ble ikke så lenge. Uansett, tredje gjest var nå sulten og benyttet seg av inngangsbilletten Cannibal Shad i fargen firetiger. Hugget kom kontant og den gjorde en entre en abbor verdig. Skikkelig abborfight på lett utstyr. Vekt 1.280g og 44cmFjerde gjest kom sammen med solen. En vakker abbor på 1.180g.Selv om vi lokket med mange forskjellige inngangsbilletter tok det sin tid før femte og siste gjest gjorde festen komplett. Etter at nærmest alle hadde dratt hjem, rakk den akkurat å få være med på et siste bilde for dagen. Vekt 1.260g og 44cm og ble invitert på en 3D Bleak Paddle Tail i fargen Rudd Minnow.

Vær: skyet, noe sol utover dagen
Vind: 0-2m/s nordøst
Lufttemp.: 8-15
Vanntemp.: 13