tirsdag 19. januar 2016

Aqua-Vu Multi-Vu - undervannskamera til ditt ekkolodd

Det er ikke småtterier av elektronikk som er tilgjengelig for dagens sportsfiskere, men dette syntes jeg var spesielt interresant. Dette undervannskameraet (tilfeldigvis formet som en fisk) kan kobles til ethvert ekkolodd eller skjerm som har video-in (RCA). I tillegg er det integrerte LED-lamper for filming på dypere vann. Den forsterkede ledningen er på ca 30meter.

Her kan man altså få ytterligere informasjon om hva som skjer nede i vannet. Så med tradisjonelt ekkolodd, downscan, sideimaging og undervannskamera skulle forholdene ligge godt tilrette for å bedre forstå hva som foregår under båten. Slik jeg ser det så vil dette undervannskameraet hjelpe til med å bedre forstå ekkoloddet, både når det gjelder bunnforhold, strukturer og ikke minst størrelse og type fisk.


Enheten har en egen vanntett kontrollboks med egen strømforsyning. Her er av/på bryteren for kameraet samt bryter for LED-lampene. Har du et Lowrance HDS Touch 9 eller 12 trenger du en overgangskabel slik at du får video-in på din enhet. Selve kameraet føles skikkelig kompakt og har en bra tyngde. Det leveres med ekstra lodd for å raskt komme ned på de dypere områdene eller i strømmende vann, men til vårt bruk/dybde vil jeg anta at dette ikke er nødvendig.

Ytterligere informasjon om Aqua-Vu Multi-Vu og andre produkter fra Aqua-Vu finner du her.

Så da blir det snart litt mer montering ute i båten. Dette skal bli spennende å utforske, båtsesongen kan rett og slett ikke komme raskt nok.