tirsdag 19. januar 2016

Aqua-Vu Multi-Vu - undervannskamera til ditt ekkolodd

Det er ikke småtterier av elektronikk som er tilgjengelig for dagens sportsfiskere, men dette syntes jeg var spesielt interresant. Dette undervannskameraet (tilfeldigvis formet som en fisk) kan kobles til ethvert ekkolodd eller skjerm som har video-in (RCA). I tillegg er det integrerte LED-lamper for filming på dypere vann. Den forsterkede ledningen er på ca 30meter.

Her kan man altså få ytterligere informasjon om hva som skjer nede i vannet. Så med tradisjonelt ekkolodd, downscan, sideimaging og undervannskamera skulle forholdene ligge godt tilrette for å bedre forstå hva som foregår under båten. Slik jeg ser det så vil dette undervannskameraet hjelpe til med å bedre forstå ekkoloddet, både når det gjelder bunnforhold, strukturer og ikke minst størrelse og type fisk.


Enheten har en egen vanntett kontrollboks med egen strømforsyning. Her er av/på bryteren for kameraet samt bryter for LED-lampene. Har du et Lowrance HDS Touch 9 eller 12 trenger du en overgangskabel slik at du får video-in på din enhet. Selve kameraet føles skikkelig kompakt og har en bra tyngde. Det leveres med ekstra lodd for å raskt komme ned på de dypere områdene eller i strømmende vann, men til vårt bruk/dybde vil jeg anta at dette ikke er nødvendig.

Ytterligere informasjon om Aqua-Vu Multi-Vu og andre produkter fra Aqua-Vu finner du her.

Så da blir det snart litt mer montering ute i båten. Dette skal bli spennende å utforske, båtsesongen kan rett og slett ikke komme raskt nok.


3 kommentarer:

 1. Lurer på å skaffe den. Har hatt et aqua vu undervannskamera med ir-lys i mange og det er helt suverent i klart vann ned til ca 20 meter. Kameraet mitt ser nesten ut som den fisken, men har kun ir lys. Led lys er nesten ubrukelig, boblene i vannet lyser opp og det blir vanskelig å se noe. Men kan sikkert være bra i noen tilfeller. Selve skjermen min har gått i stykker, og jeg lurer på om jeg kan bruke den kontrollboksen til mitt kamera og koble kameraet til ekkoloddet mitt. Har Lowrance HDS 5 ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er nok dessverre ikke video-in på ditt ekkolodd.. Da er det nok mer aktuelt å kjøpe en av de komplette systemene med skjerm. Jeg har ikke fått testet LED-lysene ennå, men skulle dette være et problem så får jeg se om jeg kan finne et batteridrevet ir-lys som kan monteres under kameraet

   Slett
  2. Takker for svar. :-) Da får det bli komplett pakke. Det er sikkert forskjell på LED-lysene også, men en kamerat av meg hadde undervannskamera med synlig lys, og han så visst ikke så mye. Med det var ikke aqua vu. Tipper alt av aqua vu er godt gjennomtenkt og testa. Er veldig imponert over det gamle kameraet mitt med kun ir-lys. Krystallklare bilder ned til 18-20 meters dyp i klart vann. Ca 8 meter siktedyp. I halvannen meter siktedyp, som når det er klart vann i vanna her jeg bor, funka det sånn tålig greit på grunt vann ned til 5 meters dyp.

   Slett