fredag 29. april 2016

Årets abborprosjekt

Fiskefeberen er stor om dagen. Og som alle vet, så er eneste medisin å komme seg ut på nye utfordringer. Det har blitt noen turer denne våren. Foruten et par gjeddeturer i mars, har det utelukkende vært abborfiske på oss i år. Vi har snakket om det lenge og i år blir det full satsing på vår stripete venn, abboren. De første turene i år har først og fremst vært på nye områder, det har blitt noen abborer, men ingen riktig store ennå. De dagene vi har fisket har det stort sett vært mye vind og gjerne av den kjølige typen som kommer fra nord. Vårfisket er jo gjerne seigt. Men, vanskelige forhold gjør igjen at man tester ute mye, både i form av forskjellige områder og ikke minst fisketeknikker.

Taktikken så langt har vært å konsentrere oss om å lete etter fisk ved hjelp av ekkolodd, samt å lage dybdekart på de nye områdene vi finner interresante. Det er en prosess som tar tid, men så blir vi jo også meget godt kjent med vannet. Vi har en klar plan som vi kommer til å holde oss til, og vi er overbevist om at det etterhvert vil gi resultater. Og jeg må jo si at det er en utrolig spennende prosess. De som har fisket en del abbor vet at abborfisket ofte er veldig forskjellig fra vann til vann. Ved å ta oss god tid og følge vannet helt fra isløsning og frem til gyting og videre til sene sommerkvelder og til slutt høstfisket drar vi med oss mye lokal kunnskap om vannets abborstamme. Både relatert til ulike årstider, værfaktorer og ikke minst hvordan de jakter byttefisken.

Enkelte dager kan abboren være veldig selektiv i hva den spiser, mens andre dager hiver den seg over nesten hva som helst. Det er uansett en fordel å ha en godt utvalg, både i farger, størrelse på jigghoder og forskjellige typer beter. Men det viktigste vil alltid være at du gjør deg godt kjent med det du har i utstyrsboksen. Og da mener jeg hvordan de forskjellige betene oppfører seg i vannet ved forskjellige innsveivingshastigheter og dybder.. Heller godt kjent med noen få, enn stort utvalg. Savage Gear har mye spennende til abboren. Cannibal Shad har vært og vil også fortsatt være en obligatorisk shadjigg i vårt utstyrskrin, men den nye Fat T-tail Minnow kommer til å få mye fisketid i år. Utrolig fin bevegelsesmønster. I tillegg har vi jo 3D Bleak Real Tail og Paddle Tail. Krepsene, 3D Crayfish, har vi jo hatt en stund og er nok et selvfølgelig bete som følger oss på alle turer. Og når temperaturen øker litt i vannene og aktivitetsnivået stiger kommer vi til å finne frem Fat Vibes, en kjapp liten og hissig crank bait uten skje som lager mye lyd. Og for det utrolig spennende overflatefisket bør du prøve 3D Pop Prey.

For tiden venter vi også spent på litt nytt utstyr. Vi har jo lenge fisket med kombinasjonen Okuma One Rod og Okuma Helios Gold haspesnelle, men nå har vi også tenkt til å utvide til versjonen for multiplikatorsnelle. Snellevalget falt på en Okuma Helios Air, en snelle som er utrolig lett og passer utmerket til den allerede lette One Rod.

Ser vi på langtidsvarselet kan man jo ane noe bedring i værforholdene, så ved første anledning er det bare å komme seg ut. Plutselig så biter den