mandag 23. mai 2016

Nye plasser gir resultater

Det er liten tvil om at vi er blitt 100% hektet på abbor nå, og vi har knapt nok vært ute og fisket gjedde. Abborfeberen har gradvis bygget seg opp de siste årene, men abboren har stort sett vært en høstaktivitet for oss. Men nå har vi kjørt på for fullt siden april. Mye av fisket har vært preget av jakten på nye fiskeområder, noe har vi lykkes med og noe har vi ikke lykkes like bra med. Vannet vi i dag fisket i er et av de vi har lykkes bra med. Utrolig morsomt å lykkes etter kun kort tid.

Steinar, Ole og jeg deler alle den store abborfeberen for tiden og vi avtalte derfor en felles tur. Værmeldingen viste ustabilt vær med muligheter for til dels kraftige regnbyger og kanskje lyn og torden, men vinden skulle være forholdsvis rolig hele dagen. Regnvær er sjelden noe hinder når man skal på fisketur, men vind derimot kan være en skikkelig fiende. Noe vind er greit, men kraftig vind gjør fort fisketuren noe mindre behagelig. Det skulle vise seg at været forble forholdsvis stabilt gjennom dagen, noe regn, men stort sett opphold. Det var rett og slett skikkelig hygge å være ute i dag, og abboren fant vi også.

I og med at vi var tre i båten, var taktikken i dag å forlytte oss rimelig ofte. Med tre snører i vannet merker man gjerne raskere om det er noe abbor i området. Og det har ofte vist seg at de dagene hvor abboren er litt på hugget, så tar det gjerne ikke mange kastene før den sitter. Dessuten benyttet vi også anledningen til å søke etter nye interessante områder. Taktikken fungerte bra og dagens første kilosabbor hugg på en plass som de siste turene alltid har levert abbor over kiloen. Plassen deles broderlig med en gjeng gjedder, så fisket vekslet litt mellom gjedde og abbor.

Etter en kortere benstrekk, noen pølser og litt videre planlegging for dagen, fortsatte vi letingen etter de store abborene. De plassene som hadde fått litt hvile, besøkte vi igjen. Det kan ofte være lurt å la en plass få hvile litt inne i mellom, og er det helt dødt der på morgenen, kan det fort være helt andre tilstander senere på dagen, og selvfølgelig motsatt også. Et stykke ut på ettermiddagen hadde vi en lengre periode hvor det vær helt dødt og vi bestemt oss derfor å prøve et område helt i andre enden av vannet. Målet vårt var å finne grunne områder med hard bunn og helst i umiddelbar nærhet til dypere partier. Fra å fiske i et område som var helt dødt, var det nå nærmest fisk på hvert eneste kast. Mest abbor, men også enkelte gjedder. Abboren traff vi helt inne ved et skjær. Jiggen ble nærmest plassert oppe på skjæret, og her var det også større fisk. Ole trekker det lengste strået denne gangen og får skikkelig kontakt med noe som utvilsomt er en pen abbor. Du verden hvor artig det er med stor abbor, og når tre voksne menn kjemper om å få reddet fangsten opp i håven, er fisket på sitt aller morsomste. Abboren glir trygt inn i håvnettet og det er kun ren glede i båten. Alle gratulerer hverandre. For sånn er det på fisketur, gleden og opplevelsene deles med de som er med i båten. Og like plutselig som huggperioden startet, var den over. Nå var det tid for å se nærmere på de abborene vi hadde i Livewellen. Og det var spesielt en vi var spente på å få målt. Vi ble nok litt lurt i kampens hete, men den strakk seg til 43cm. Den manglet litt lengde og noe kjøtt, men 1.170g er uansett er kjempefin abbor.


Målet for våre abborturer er alltid å få abbor over kiloen, og har vi det, ja da kan vi være enige om at turen uansett har vært en vellykket tur. I dag ble det to over kiloen og det er vi meget fornøyd med.

Vær: noe regn, skyet
Vind: 1-3m/s øst
Lufttemp.: 15
Vanntemp.: 10