mandag 16. mai 2016

Steinar bruker hemmelige triks

Det var en kjølig værtype i dag med mye vind og vi ble nødt til å søke områder som var skjermet mot vinden. Heldigvis var det nok av fine abborplasser som var fiskbare i dag. Det var mye byttefisk å se og abboren var på hugget. Det var også gjedda og vi ble til tider plaget med en del jigg som forsvant. Det meste av byttefisken befant seg nede på 6-8 meter, og vi fikk en god del abbor der. Men det var først når vi prøvde oss litt grunnere at vi traff på de litt større abborene.

Den største hugg nærmest rett under båten nede på 2-3 meter. Steinar hadde fargelagt en hvit 3D Fat Minnow T-Tail med sitt eget "hemmelige" mønster, og det var tydelig akkurat det som skulle til for å få dagens største. Grei kondisjon og 43cm gav 1.240g med flott abbor. Samme området leverte også en noe slankere versjon på samme lengden og 1.030g. Steinar sin custom fargede T-tail fikk en kort fiskekarriere da den like etter ble slukt av en gjedde. Og vil du også legge til dine egne detaljer på softlure kan du prøve Magic Softlure Marker Kit fra Savage Gear. Tusjene gir ikke bare farge men også lukt (hvitløk/reke).

Vi holdt det gående hele dagen, men fisket dabbet en del av utover kvelden. Mistet etterhvert tellingen på antall abbor, men det ble nok rundt 20-30 stk og ikke så langt unna like mange gjedder. Håper på litt roligere vindforhold fremover, men sur nordavind er absolutt fiskbart bare ikke like komfortabelt for fiskeren.

Vær: Sol/ delvis skyet
Vind: 6 m/s nord
Lufttemp.: 12
Vanntemp.: 8,9