mandag 6. juni 2016

Fisk på hvert kast

Juni er årets første sommermåned, og med de temperaturene det har vært i det siste, har også fisket gått over til typisk sommerfiske. Man merker stor forskjell i aktivitetsnivået og generelt liv i vannet. Selv om vi hadde satt av hele dagen, var det først og fremst sen ettermiddag og kveld vi forventet best forhold.

Det var kun sporadiske fangster midt på dagen, men fra ca kl 17 begynte ting å skje. Vi flyttet oss hurtig mellom flere utplukkede steder. Målet var å finne områder med høyere snittvekt. På en av plassene treffer vi skikkelig bra og det var fisk på hvert eneste kast. Abboren hugg hardt og flere steg opp og møtte jiggen når den sank nedover. Abboren befant seg nede på 6-7 meter på en struktur som brøt ut fra land. Og satt den ikke på første forsøk, kom det raskt en ny abbor og kastet seg over shadjiggen. Fisket varte nok 15-20min og alle var mellom 500 og 800g.

Plutselig var de borte og vi flyttet oss til andre siden av sundet. Rett utenfor en odde så vi flere abbor som stod klare på bunn. Først noen kast og så plutselig var det abbor over alt igjen. Vi beholdt den største i Livewellen og fortsatte fisket til det var over. Dersom du opplever et bra fiske på et visst dyp og type sted/bunnforhold, kan det ofte være lurt å oppsøke flere tilsvarende plasser. I vårt tilfelle vår fellesnevneren flatere områder/platåer i umiddelbar nærhet til store dype partier. Ofte handler det om å ikke bruke for lang tid på de plassene som ikke leverer, flytt heller rundt til du finner rette plassen. Et område kan gjerne fiskes av ganske kjapt med f.eks crankbait eller crazyblade, for deretter å fiske litt grundigere med shadjigg. På den måten kan man gjøre et effektivt og raskt søk.

Største abboren i kveld ble denne på 1.160g og 43cm. Og dagens shadjigg var Fat T-Tail Minnow 9cm i fargen Fluo Green Silver med 10g 3/0 jigghode.


Vær: sol
Vind: 0-3m/s nordøst
Lufttemp.: 24
Vanntemp.: 17