søndag 19. juni 2016

Slitte tomler

Slitte tomler er ensbetydende med vellykket abbortur med bra snittvekt, og det var nettopp dette vi opplevde på siste tur. Steinar, Ole og jeg tok turen med 2stk båter og vi hadde hele dagen tilgjengelig for jiggfiske etter sommerabbor. Fra før av hadde vi forventet at fisket skulle bli bedre og bedre utover dagen, med den beste perioden mellom klokken 16 og 21, men i dag var det heller motsatt. Det startet allerede den første timen vi var der, og abboren var virkelig på hugget hele formiddagen og et stykke ut på ettermiddagen, men kvelden var heller laber. Vi kom raskt ut av tellingen, men nærmere 200 abbor og i overkant av 50 gjedder ble det nok.

Første kilosabboren ble raskt lagt i livewellen og der fikk den etterhvert selskap av flere på samme størrelsen. Totalt landet vi 9 abbor over kiloen og snittlengden i dag var veldig bra. Vi hadde flere opp mot 45cm, og den lengste var 46cm, så potensialet i vannet er bra og det skal bli spennende å utforske videre til høsten.


Så hvorfor blir tomlene slitte? Jo, det er pga det velkjente tommelgrepet på abboren (se bildet øverst). De store har tenner tilsvarende et passe grovt sandpapir. Når tilstrekkelig mange abborer har prøvd å riste seg løs fra tommelgrepet, blir tommelen ganske slitt, og er som sagt et godt tegn på at det har blitt håndtert en del fine abborer..


Vær: overskyet, noe sol
Vind: 2-4m/s nordvest, skiftende til syd på kvelden
Lufttemp.: 20+
Vanntemp.: 17