lørdag 16. juli 2016

Sommerabbor på kreps

Krepsen er nattaktiv, så da må vi også være nattaktive. Eller nærmere bestemt tidlig morgen, for kl 03.45 var det avreise til et vann vi bare har fisket i en gang før. Og ved ankomst til vannet møtte vi på et par kreps som spiste på noen fiskerester inne på grunna.

Vi er midt i en prosess for å gjøre oss kjent i vannet, noe som medfører mye leting og ikke fullt så mye fisking. Men, allerede etter vår andre tur har vi fått god oversikt over spennende områder. Det er helt fantastisk hvilken hjelpemiddel Insigth Genesis er i slike tilfeller, men ingenting slår voksne abborer i håven. Sommermånedene er ikke tiden for å fange de tyngste abborene, men lengden på fiskene kan ofte gi oss et anslag på hva vi kan forvente oss når det virkelige abborfisket begynner i september måned. Og med 2stk over 40cm hvor den ene akkurat bikket 1.000g har vi på mange måter fått de resultatene vi var ute etter. Vannet er på mange måter veldig spesielt og vi har endret en del på hvordan vi "normalt" ville fisket etter sommerabboren. Rett metode i ett vann behøver absolutt ikke bety rett metode i et annet vann, men ved å gjøre seg godt kjent i noen forskjellige vann samler man verdifull erfaring som gjør deg bedre rustet til å igjen lete opp og lykkes i andre vann. Det finns fortsatt mye uoppdaget i Norge.

Vår tilnærming i dette vannet har basert seg på krepsens adferd og tilholdssteder, noe som også har betydd at vi nærmest utelukkende har fisket med kreps. Muligheten til å ikke bare lage et standard dybdekart, men også få med bunntype og vegetasjon har vært viktig for å plukke ut potensielle områder for storabboren.

Nå blir det en liten pause i prosjektet i forbindelse med ferie, men plutselig er sensommeren her og årets mest spennende abbortid starter.



Vær: sol, overskyet på morgenen
Vind: 0-5m/s vest
Lufttemp.: 24
Vanntemp.: 19,8