mandag 15. august 2016

Gresset ER grønnere på den andre siden

Det har vært en lengre periode med forholdsvis ustabilt vær, men nå kan det se ut som om at vi igjen får et mer stabilt høytrykk fremover. Dagen i dag var preget av en noe irriterende vind fra nord. I vannet jeg startet dagens fiskeøkt, var det utrolig tregt. Fikk en abbor på 800g, men det føltes ut som ren slump. Jeg bestemte meg derfor for å ta opp båten og kjøre til et annet vann som jeg har flere gode plasser som i tillegg ville være godt skjermet mot nordavinden.

Og etter kun kort tid fikk jeg bekreftet at gresset faktisk var grønnere på den andre siden. For i dagens andre vann var det helt andre forhold. Mye mer liv og abboren var på hugget. Ble som vanlig en del mindre gjedder, men vi har tidligere erfart at det ofte kan lønne seg å fortsette fisket på samme plass, selv om det nærmest kun er gjedder som hugger. For innimellom gjeddene dukker det av og til opp større abbor som ikke er redd de. Og dette var faktisk tilfellet i dag også. Landet vel rundt 8-10 gjedder mellom 1 - 2kg før det plutselig dukket opp en fin abbor. Abboren var 43cm og veide 1.150g. Fat T-Tail Minnow i fargen Flue Green Silver 9cm montert på et 10g jigghode i str 3/0.

Dagens første vann er absolutt ikke noe dårlig abborvann, men gang på gang viser det seg at det er høsten som virkelig lokker frem de store abborene der, og gjerne ganske mange også.. Om en måneds tid, litt avhengig av temperatur fremover, så starter høstfisket etter abboren. Problemet nå er at vi har så mange spennende abborvann å velge mellom, noen kjente og noen ganske ukjente

Vær: sol
Vind: 3m/s nord/nordvest
Lufttemp.: 20
Vanntemp.: 18