lørdag 20. august 2016

Mens vi venter på høsten

Det går mot høst, noe enhver predatorfisker gleder seg stort til. Høsten er favorittårstiden etter våren, hadde det vært opp til meg så hadde året kun hatt to årstider - vår og høst. Men slik er det nå en gang ikke. Alternativet på sommeren er gjerne tidlig morgen og sen kveld. Så i dag dro jeg ut kl 04.30 for å fiske abbor.

Da jeg kom frem til vannet var det tjukk tåke, sikten var på maks 20 meter. Da er det godt å ha kartplotter med dybdekart og oversikt over tidligere spor jeg har kjørt. Etterhvert som tåken begynte å slippe taket og enkelte solstråler kom igjennom skyene ble fisket bedre og bedre. Det skjedde noe på omtrent hvert kast. Enten små abbor som dyttet på jigghodet, gjedde som angrep med full kraft eller mer voksen abbor som også klarte å spise jiggen. Har tidligere nevnt at det ofte kan være gode muligheter for fin abbor selv om det er mye små gjedder på plassen. Dette var tilfellet i dag også. Det var riktig nok flest gjedder i området, faktisk fikk jeg den samme gjedda 3 ganger. Man kan av og til bli lurt av de aller minste gjeddene (de under kiloen) til å tro at det er abbor, de har en tendens til å lage noe tilsvarende ristinger som abboren er så kjent for. Men før du får øye på den har den gjerne avslørt seg. Derimot i det øyeblikket kilosabboren hugger er det aldri tvil om hva det er.

Så innimellom gjeddene klarte jeg å finne den ene store abboren som stod på plassen. Det er herlig når kilosabboren sitter, og denne hadde skikkelig fin kondisjon. Jeg startet med å måle lengden, og den ble først målt til 42cm. Deretter var det en kjapp tur i veieposen. Den viste 1.300g (fratrukket vekten av posen). Hmm, kunne det virkelig stemme med 42cm? Målte den igjen og klarte å strekke den til maksimalt 43cm. Så vi loggfører den til 1.300g og 43cm.


Nå venter jeg bare på at temperaturene skal krype nedover og den friske høstluften skal komme.

Vær: morgentåke, delvis skyet
Vind: 0-2m/s, syd
Lufttemp.: 19
Vanntemp.: 18,3