lørdag 24. september 2016

Den må tidlig krøkes som god krok skal bli

Å stå opp kl 03.30 er helt naturlig for en abborfisker, men ikke like naturlig for mine barn. Må si jeg var overrasket da begge spratt opp av senga og var klare for fisketur og 30 minutter senere satt vi i bilen på vei til dagens destinasjon som ligger 1 time og 45 minutter unna. Da vi kom frem til vannet var det fortsatt mørkt og tåken var i ferd med å fylle hele området. Motivasjonen var da ikke helt på topp hos yngstemann, men den bedret seg betraktelig utover dagen.

Morgenbettet startet med en gang og det ble mange abbor. Eldstemann stod for håving, en jobb han utførte perfekt. Alle abborene ble plassert i Livewellen etter ønske fra ungene, de ville gjerne kikke litt nærmere på abborene før de ble sluppet ut igjen.

Etter morgenbettet startet et litt mer metodisk søk etter de større abborene. Man ser de gjerne som en liten gruppe med litt større "buer" på ekkoloddet. De er som regel på farta, så det dreier seg ofte om å være rask ute med jiggen. Har du flaks kan man fort lande flere på få kast. Første godkjente abbor kom etter et aktivt søk. Artig hvor hissig abboren er i dette vannet for tiden, fighten er helt i toppsjiktet av opplevelser med så lett utstyr. Vekt 1.270 og 43cmEtter en litt rolig periode kom vi over et konsentrert område med mye fin abbor, og de stod praktisk talt rett under båten. På tre forsøk landet jeg tre abbor, alle over kiloen. Fra om morgenen å fiske med Cannibal Shad i fargen svart/hvit hadde jeg nå gått over til Fat T-Tail Minnow i fargen Green Pearl Silver, mye pga det unormalt klare vannet og sola som nå slapp igjennom skylaget. Svart/hvit er et sikkert kort i litt mindre lys, gjerne i skumringen og om kvelden.


Dagens største ble denne flotte abboren på 1.430g og 46cm


Etter at jeg hadde landet 4 abbor over kiloen (1.430g, 1.270g, 1.220g og 1.150g), la ungene vekk iPad og tok over fiskestangen. For nå ville de også ha fisk. Og mens jeg står og prater med nabobåten hører jeg plutselig Marius, "Jeg har fisk.. jeg har fisk". Fisken drar godt og gir Marius virkelig noe å kjempe mot. Etterhvert får han presset den nærmere båten, og på rutinert vis fører han abboren kontrollert inn i håven. Vekt 1.050g, ikke dårlig for en åtteåring

Så var det Jørgen sin tur. Og etter noen strategisk plasserte kast får han først en liten abbor for så å treffe på en av vannets mange hissige kilosabborer. Kampen blir like morsom, med flere hissige utras.  Og med det klare vannet ser vi abboren godt nesten hele tiden. Ungene jubler og stemningen er på topp når de lander sin andre kilosabbor for dagen. Vekt 1.150g


Må si jeg ble imponert og ikke minst stolt når ungene viser slik glede for fisket. Det var tydelig at de hadde det morsomt og iPad (og andre bestikkelser) var ikke i nærheten av interresant. Ungene fikk bestemme hvor lenge vi skulle holde på, og de holdt overraskende lenge i dag. For det er jo vanskelig for meg å avslutte midt på dagen, men det er viktig å gjennomføre turen på ungenes premisser. Så rett over kl 12 pakket vi sammen og kjørte hjem igjen.


Vær: tåke på morgenen, etterhvert sol/delvis skyet
Vind: 0m/s
Lufttemp.: 15
Vanntemp.: 16