lørdag 1. oktober 2016

Ultraseigt, men..

På båtrampa tidlig i dag morges møtte jeg på Per Rune Holmøy. Da vi begge var på solotur, ble vi enige om å slå lag og Per Rune hoppet ombord i båten min. Hyggelig med nye bekjentskap. I dag lå forholdene godt til rette for at det skulle bli en ordentlig fin høstdag på vannet. Været var upåklagelig og abborfisket har vært bra i det siste.

Vi var vel ute på vannet rundt kl 06.00, rett før det begynte å lysne. Morgenbettet pleier å være utrolig bra her og i dag var intet unntak. Forholdsvis raskt landet vi 4 stk over kiloen, og den største var faktisk en ny etterlengtet pb for Per Rune. Målet var å bikke 1.500g og jaggu klarte han det med en flott abbor på 1.540g og 46cm. Like før landet han også en på 1.420g og 47cm. Jeg måtte ta til takke med et par stykker rett over 1.100g.

Når det er sagt så fortsatte dagen totalt forskjellig fra det gode morgenbettet. Man må vel kunne kalle det ultraseigt, for når to mann står og kaster resten av dagen uten så mye som et napp, så er det ultraseigt. Fikk riktig nok en grei abbor til helt i mørken, men forventningene til kveldsbettet var noe høyere.

Alt i alt kan man ikke klage, med et slikt run på morgenen var jo turen allerede reddet.. Og nok en gang Per Rune, gratulerer så mye med ny pb. Den var velfortjent


Vær: sol
Vind: 0-3m/s vest
Lufttemp.: 7/15
Vanntemp.: 14,8