lørdag 8. oktober 2016

Vindfull morgentur

Dagen i dag var opprinnelig ikke satt av til fisketur, men når Jørgen spør så pent om vi kan ta en abbortur, er ikke jeg vond og be. Vindforholdene tilsa at dette kom til å bli kjølig samt vanskelige fiskeforhold. Men, uansett hva værmeldingen sa, så var vi på plass i god tid før nattemørket hadde sluppet taket. Det blåste friskt fra nord når vi satt ut båten.

Elmotoren måtte jobbe hardt idag for å holde båten på plass ute i bølgene, men ved å jobbe ekstra hardt med å holde kontakt med jiggen, gikk det greit å fiske. Dagens første hugg hadde Jørgen, noe han var ganske sikker på at var en gjedde. Og like etterpå hadde jeg også besøk av en gjedde som rett og slett stjal halen på jiggen min. Mens det fortsatt var forholdsvis mørkt hugg det også en liten gjørs som vi mistet inne ved båten. Men nå var det jo abbor vi var ute etter.

Og etterhvert ble det også abbor på oss. Totalt 3-4 abbor hvor en bikket greit kiloen. En tynn stripete kriger på 44cm strakk vekten til 1.150g. Noe vi så oss godt fornøyde med gitt forholdene, og rundt kl 10 pakket vi sammen og reiste hjem.Vær: skyet
Vind: 5-6m/s nord/nordøst
Lufttemp.: 7/12
Vanntemp.: 12,8