torsdag 29. desember 2016

Oppsummering 2016

Som vanlig startet sesongen med litt slowtrolling etter gjedde, men det var allerede da klart at denne sesongen skulle handle om abbor. Fra å nærmest utelukkende være definert som gjeddefiskere, så har vi de siste årene fokusert på abbor. I flere år har vi hatt en klar strategi om å introdusere ett nytt vann hvert år, og i år var intet unntak. Faktisk gikk så og si hele vårsesongen med til å utforske dette vannet, og vi kan jo nå se tilbake og slå fast at dette ikke var noen vellykket satsning. Men slik skal det jo også være, det koster både i fisketid og motivasjon å lete opp nye bra fiskelokasjoner, men de gangene man lykkes er det jo bare en helt fantastisk følelse. Det er fortsatt mye uoppdaget i Norge.

Men, selv om det nye vannet ikke gav nevneverdige resultater, så var det mange andre vann som leverte bra i år. Da man ikke trodde det var mulig å forbedre teamrekorden på gjørs, slo Ole til med tidenes spinnfiskede gjørs. Det blir vanskelig å oppsummere 2016 uten å ta med denne utrolige fisken. Her er et lite utdrag fra Ole:

"Jeg kaster ut og henter jiggen hjem med snella, korte hopp langs bunnen. Så kjenner jeg et hardt støt i stanga, men fisken er borte i neste sekund, jeg sveier raskt to ganger og lar jiggen synke igjen… Pang!! Jeg setter tilslaget og kjenner straks at dette er en stor fisk. Jeg forsøker å legge press på den, men den er utrolig sterk og går i rolig tempo utover. Jeg har ikke sjans til å holde på den. Fisken går dypt og tar mange meter med sene. Jeg tenker en liten stund at det kanskje er en stor gjedde jeg har fått på, men fisken går å stanger, så jeg er egentlig ganske sikker på at det er en gjørs i andre enden av snøret. Jeg får etterhvert løftet fisken opp fra bunnen og jeg skimter konturene av en massiv fisk nede i vannet. I det den bryter vannflata ser jeg at det er en mega-gjørs! I det samme bråsnur den og stuper nedover, det er bare å holde fast mens snella hyler. Nå kjenner jeg fiskeskjelven er på vei, hele 4 ganger må jeg hente den opp igjen før den endelig glir inni håven og jeg kan slippe gledesropet løs. Jeg lar den hvile litt i håven før jeg raskt måler den til hele 102cm! Jeg sender sms til Martin (klokka er 05.50): “Gjørs 102cm i båten”. Jeg tenker at denne kan være over 10,5kg og ny pb. Så er det tid for veiing. Vekta strekker seg til fantastiske 11.490g. Jeg er ekstatisk, ny Pb og det på jiggfiske. Det gikk til slutt, er så fornøyd med at alle timene til slutt ga uttelling. Enda bedre var det å se at fisken ved release var frisk og rask og svømte kraftfullt tilbake til dypet"

Utover sensommeren og høsten fortsatte det bra abborfisket vi hadde hatt i sommer. Faktisk kom vi tilfeldigvis over et meget interessant abborvann som gjorde at vi la ned noen turer for å kartlegge vannet slik at alt nå ligger tilrette for videre utforskning i 2017. Viktig å alltid ha en plan fremover samt å benytte de forskjellige tidene på året best mulig slik at man kan forberede videre prosjekter. Vi er allerede godt igang med å planlegge 2017 sesongen og det er uten tvil abbor som kommer til å bli mest prioritert nå også.Selv om det stort sett kun er abbor som står på programmet, vil det selvfølgelig også bli tid til noen gjeddeturer. Det ble ikke mye gjeddefiske i 2016, men en og annen fin gjedde ble det jo allikevel.


Vi vil samtidig benytte anledningen til å takke for året som har gått og ikke minst alle de hyggelige stundene vi har ute på/ved vann både med nye og gamle bekjente.