fredag 14. april 2017

Perfekt start på abborsesongen

Det var litt småsurt ute i dag og ikke minst skikkelig treigt fiske. Værmeldingen var i utgangspunktet ikke så ille, men solen som skulle skinne i hele dag var stort sett godt gjemt bak skyene. I stedet var det antydning til snø i luften og iskald vind fra nordøst.

Planen i dag var dropshotfiske etter abbor. Det er iskaldt i vannet (ca 3,8 grader) og aktivitetsnivået på fisken er garantert ikke på sitt høyeste nå. Dropshot passer utmerket på denne tiden, for her kan du nærmest fiske så sakte du bare vil og fortsatt fiske effektivt. Tacklet i dag bestod for det meste i 3D Bleak Realtail og et dropshotsøkke på 14g. 3D Bleak beveger seg utrolig fint når du monterer kroken helt ytterst i leppa.

Det var vanskelig å lokalisere abboren. På det første stedet fikk jeg kun smågjedder, men litt ut på dagen flyttet jeg til en helt annen plass og ganske snart hugg det. Jeg var nok litt overrasket og fisken kjentes tung ut. Den hadde ikke den typiske hoderistingen, men kjentes mer ut som en liten gjedde. Men dypt nede i det klare vannet fikk jeg øye på abborstripene, og den var svær. Skulle årets første abbor bikke kiloen? Vel, det gjorde den med god margin. En herlig vårabbor på 46cm og 1.420g.

Man får jo skikkelig trua med en slik abbor og dermed var det bare å trosse det kalde været og holde ut noen timer til. Men mer skjedde det ikke denne dagen, og det er for så vidt greit nok. Det holder med en fisk når den er så flott. Og slik er det ofte tidlig på våren, få napp, og kanskje bare en fisk. Jeg kaller det en perfekt start på abborsesongen


Vær: overskyet (noe sol og noe snø)
Vind: 2-4m/s nordøst
Lufttemp.: 4
Vanntemp.: 3,8