onsdag 12. april 2017

VesselView Mobile

For de som har Mercury båtmotor så har man nok hørt om Smartcraft. Har du en 2003 modell eller nyere (40Hk+) så er motoren din kompatibel med Smartcraft. Vi snakker først og fremst om digitale motordata. Til nå så har du vært nødt til å investere i en del infrastruktur for å få Smartcraft frem til din konsoll, enten til egne Smartcraft instrumenter, VesselView monitor eller koblet til ditt ekkolodd via nmea 2000, men nå er det et nytt alternativ som er en del billigere - VesselView Mobile. Eller som de selv sier:

"Get connected - Mercury´s VesselView Mobile brings the power of Smartcraft to your mobile device"

Her snakker vi om en modul som du enkelt kan plugge direkte i Smartcraft kontakten på din motor, og det eneste du trenger å gjøre i tillegg er å laste ned tilhørende app til din mobil (enten iOS eller Android). Jeg tror jeg brukte sånn ca 5min fra jeg åpnet pakken til at jeg hadde live motordata til min mobil - enklere får du det ikke. Modulen kommuniserer til din mobil via Bluetooth.

Smarcraft-motorparamtre du vil se på din mobil er drivstofforbruk, vanntemperatur, batterispenning, turtall og motortimer. Appen har i tillegg til all data som Smartcraft-motoren din støtter også en del nye funksjoner slik som vedlikeholdspåminnelser, kartlegging, effektsammendrag og diagnoseinformasjon med feilkoder. Spesielt kjekt er det å få oversikt over motortimer, og når du i tillegg kan loggføre de servicer du har utført så får du et godt verktøy som passer på din motor og gir deg oversikt over hvor mange motortimer det er til neste service. Dersom det skulle dukke opp en feilkode på din motor vil du straks få varsel via appen samt informasjon for å kunne forstå hva feilkoden gjelder samt beskjed om hvordan du skal forholde deg til feilen.

Etterhvert vil det også være mulig å logge seg inn på en nettside og se detaljerte opplysninger om turene du har vært på (som f.eks drivstofforbruk).

Uansett, VesselView Mobile er helt klart en kjekt-å-ha dings i din fiskebåt. Perfekt for alle oss som er glade i elektroniske dingser