lørdag 27. mai 2017

Abbortur med bonusfisk

I dag var det varmt! Jeg skal gladelig innrømme at jeg ikke er så veldig glad i varmen, men jeg er veldig glad i å fiske. Så da må man bare presse seg ut. Og når det er sagt så kan jeg godt godta varmen når resultatet blir som i dag.

Morgentimene ble utnyttet maksimalt slik at jeg skulle få mest mulig fisketid før varmen slo inn for fullt. Det var nærmest vindstille og en del morgendis, men tåka forsvant ganske fort. I vannet var det mye liv og både gjeddene og abborene var på hugget i dag. Målet for turen var så klart abbor, men det skulle vise seg at det ble en aldri så liten bonusfisk på abborstanga. Dette må ha vært min lengste fight noen sinne. Det ble tidlig klart for meg at dette kom til å ta tid og det var nærmest umulig å få presset den opp fra bunnen. Det er klart det er artig med stor gjedde på abborutstyr. Stort sett blir man jo skuffet når gjedda hugger på jiggen under abborfisket, men denne var såpass stor at det var greit. Heldigvis fisket jeg med den nye Titanium Spin 35cm 0,40mm fra SG, perfekt under abborfisket når det er mye gjedde i området. Normalt bruker jeg Fluorcarbon som fortomsmateriale, og da gjerne 0,30mm.

Fortommen holdt og jiggen satt godt festet, så til slutt fikk jeg endelig jobbet den opp til overflaten og nærme nok til at jeg fikk den i håven. Da jeg la den på avkrokningsmatten og la meterstokken ved siden av, kunne jeg måle den til 113cm. Gjedda hadde gytt, men var skikkelig bred over ryggen. Den var såpass kompakt at den dro vekta helt til 10.560g.

Nå skal vi ikke glemme at det var abbortur jeg var på, så tidligere på dagen landet jeg også en godkjent abbor rett over kiloen - 1.050g og 42cm.


På grunn av varmen ga jeg meg forholdsvis tidlig, men fisket dabbet også av utover dagen.

Vær: sol
Vind: 1-5m/s sydvest
Lufttemp.: 25
Vanntemp.: 16