søndag 14. mai 2017

Endelig min tur

Noen dager er rett og slett magiske. Jakten på storabboren har blitt en besettelse, og det har vært nærmere 150 abbor over 1kg på besøk i min båt de to siste sesongene hvorav 1 over 1.600g, 2 over 1.500g og 7 har vært over 1.400g. I dag krysset jeg nok en grense.

Vet ikke hvorfor, men jeg har hele uka gått og gledet meg spesielt til denne dagen, er nok tilfeldig, men det var akkurat som om det lå noe i lufta. Værmeldingen har blitt fulgt nøye, og tidlig forrige uke viste prognosen opp mot 17 grader, sol og null vind. Men for hver dag som gikk endret det seg litt og litt og vi endte til slutt opp med 10 grader og regn. Vindvarselet stemte faktisk ganske bra. Nå er ikke jeg så bekymret for regn, så tur skulle det bli.

Når jeg kom frem til vannet var det et lite opphold, jeg var der vel rundt kl 10. Kunne nok tenkt meg å ha vært der litt før, men det er gjerne deromkring og utover som har fungert best på denne tiden. Valgte ut noen faste plasser, men fikk kun mindre abbor og noen gjedder. Største var vel rundt 800g, men den var skikkelig slank og bar preg av at den hadde gytt for ikke så lenge siden. Bestemte meg derfor å lete opp noen nye plasser. Noe som viste seg å skulle fungere ganske bra i dag.

Fant en interresant grunne og la meg til og tok noen raske kast for å se om det var noe liv der. Merket ikke noe på de to første kastene. Det neste kastet la jeg tvers over kanten på den andre siden av grunna. Det var vel snakk om bare noen få runder på snella før jeg kjente et lite nykk i jiggen. Tilslaget sitter og merker umiddelbart at det er tyngde bak jiggen. Den kjemper dypt og nekter å komme langt nok opp for at skal kunne se den. Den dykker under båten og jeg må stikke stanga dypt ned i vannet mens snella skriker. Den går heldigvis klar av motoren. Og nå er det første gang jeg ser den. Jeg får umiddelbart "fiskesjelven" og griper etter håven som ligger klar bak meg. Jeg får presset den litt opp og den vender rett inn i håven. I det jeg kikker ned på abboren spytter den elegant ut jiggen, men det er tross alt greit nå som den uansett ligger trygt.

Man begynner jo umiddelbart å lure, hva er det jeg har fått i håven nå. Men, jeg tar uansett 3-4 kast til i samme område, så klarer jeg ikke mer, jeg må kikke nærmere på fangsten. For den er stor. Først legger jeg den på målebrettet. Den er 46,5cm lang og fyller mer enn bredden på brettet. Den er med andre ord mer enn 15cm fra buk til rygg. Steinar Unnestad sin på 1.680g og 47cm var ganske nøyaktig 15 cm høy, men denne var større. Jeg finner frem KIWI-posen, henger den på og sjekker at vekten er nullstilt. Legger så abboren opp i posen og slipper vekten av abboren sakte mens jeg ser vekten strekke seg. Vi er forbi 1.500g, der var vi forbi 1.600g.. Jeg slipper abboren helt og vekten stabiliserer seg på 1.720g. Herlig!! Endelig ny PB.

Abboren hugg på en SG Cannibal Shad svart/hvit 8cm montert på et 10g 3/0 jigghode.


Vær: Regn, 0-2m/s øst/sydøst
Vind: 0-2m/s øst/sydøst
Lufttemp.: 10
Vanntemp.: 9