søndag 7. mai 2017

Hva er fin kondisjon på abbor?

Det varme været er på ingen måte ubehagelig å fiske i, men det betyr ikke nødvendigvis at fisket er like bra. Felles for de siste turene jeg har vært på er at fisket har vært seigt, med lite aktive fisk. Det er nok en del abbor som er mer opptatt av andre ting enn mat om dagen.

Forrige tur var det en del aktive mindre fisk, men i dag var det veldig stille på abborfronten. Det var mye byttefisk å se. Faktisk så gikk det mange timer før det ble kontakt med abbor, og først når sola sto forholdsvis lavt hugg det endelig en større abbor. Ekstra gøy med fin abbor når når fisket er såpass tregt, man føler liksom at man får noe igjen for de 8 timene med har stått og kastet uten noe særlig aktivitet. Abboren hadde fin lengde, men var ferdig med gyting. Så med sine 44cm veide den rett over kiloen.

En abbor på 44cm skulle nok ha veid 1.400g dersom den hadde hatt fin kondisjon. Som en tommelfingerregel kan man si at en abboren veier 1.000g + 100g for hver cm over 40cm. 40cm veier 1.000g og 50cm veier 2.000g. Dette gjelder vel og merke abborer med fin kondisjon. Nå etter at den er ferdig med gyting, så skal de få litt tid før de når en slik form..Vær: sol
Vind: 0-3m/s, nordøst
Lufttemp.: 18
Vanntemp.: 10