søndag 11. juni 2017

Vi droppet å sove, dro heller på fisketur

Man må benytte de muligheter man får. Sammen fant vi ut at om vi droppet å sove om natta, så kunne vi i stedet fiske. Genial ide tenkte vi. Vi får fisketur og familien en god natt søvn. Dessuten møter vi opp hjemme etter turen i god form og totalt upåvirket av mangel på søvn. Dette må jo bli bra..

Samtidig som min kone sa god natt på lørdag, pakket jeg fiskesakene og satte kursen for gjørsfiske sammen med Ole. Avreise ble kl 23.59. Da vi ankom vannet vår den lyse sommernatta på sitt mørkeste. Utstyr ble rigget og båten ble styrt i direkte linje til første planlagte punkt. Det var særdeles lite aktivitet å se på ekkoloddet, men vi kastet og kastet i 3-4 timer og håpet på at det skulle dukke opp noen bamsegjørser. Det gjorde det ikke, så vi forflyttet oss videre til neste punkt for dagen. Solen hadde så vidt begynt å krype opp bak fjellene lengst unna og det hadde blitt ganske lyst. Først hugger det forsiktig, jeg setter tilslag, men får ikke umiddelbar kontakt med fisken. Jeg sveiver inn ytterligere sene og kjenner fortsatt ikke hva som sitter på. Så bestemmer fisken seg tydeligvis for at nok er nok og vender i en annen retning. Nå kjennes det tungt, virkelig tungt. Det tar en stund før jeg får presset den tilstrekkelig opp i vannlaget slik at vi kan se fiske for første gang. Den er svær. Den sitter kun i stinger-kroken. Heldigvis sitter den godt plassert i overkjeven og gjørsen glir til slutt inn i håven.

Den vender buken i været og vi får se hvor utrolig bra kondisjon den er i. I overflaten lyser en kritthvit trill rund mage. Vi måler først lengden.. 90cm.. så veier vi den.. fratrukket vekten av nettet veier den hele 9.020g. Ole har selv fått 3 gjørs over 10kg, hvorav 1 over 11kg. Inntil i dag har jeg hengt litt etter på gjørslisten med en på 7.180g som største, men nå fikk jeg også endelig kjenning med en av disse bamsegjørsene.

Noe av det spesielle med denne gjørsen samt Ole sin største på 11.490g er at de er tatt på aktivt jiggfiske. Det er utallige timer som ligger bak disse fiskene, det har ikke vært lett, men det er utrolig tilfredstillende når det til slutt gir slike resultater. Gjørsen hugg på en hvit SG Fat T-tail Minnow.

Om vi møtte opp hjemme uthvilte og våkne? Vel, det var det eneste vi ikke lykkes 100% med denne natten/morgenen..


Vær: overskyet/regnbyger
Vind: 3-5m/s sør/sørvest
Lufttemp.: 13
Vanntemp.: 15