søndag 17. september 2017

Flytte, fisk og familie

Det har blitt lite fisking de siste ukene da all tid har gått med til kjøp av ny bolig og ikke minst salg av vår gamle bolig. Fikk presset inn en kort deltakelse i årets abbortreff i Abborligaen, men bortsett fra det har det ikke blitt noe fisking den siste tiden. Men i dag fikk jeg endelig tid til å ta en etterlengtet abbortur for å markere starten på høstsesongen. For det er nå abborfisket virkelig begynner.

Temperaturen er på vei ned i vannene rundt om kring, det er kaldt om natten og dagene er merkbart kortere. Alt dette gir tydelig signal til abborene om at vinteren kommer og at de nå må spise seg gode og runde mens det fortsatt er litt temperatur i vannet.

Tidlig, tidlig morgen er min favorittid for abborfiske. Og i dag var jeg fremme ved vannet kl 05:30, akkurat tidsnok til at man fikk satt ut båten mens det fortsatt var svarte natta. Men like etterpå begynte det å bli mer og mer aktivitet i vannet etterhvert som det ble stadig lysere. Det tok ikke lang tid før den første abboren satt, og rett etter bet det jevnt frem til det plutselig ble stille. Den største, som også var den første i dag, veide 1.200g og var kun 42cm.

Utover dagen var det utrolig seigt, kun noen få slengere innimellom. Rundt kl 16 tok jeg en vurdering om jeg skulle fortsette ut til det ble mørkt eller om jeg skulle si meg fornøyd for dagen og samtidig få noen timer med familien før leggetid. Jeg valgte det sisteVær: Sol noe skyer
Vind: 0-3m/s nordøst
Lufttemp.: 7-17
Vanntemp.: 14,8