mandag 26. februar 2018

Perchzilla 2.0

Det er med store forventninger vi vender tilbake til Spania for abborfiske i verdensklasse. Forrige tur var fisket skikkelig seigt, men vi landet allikevel en nydelig abbor på 2.120g. Denne gangen kunne vi senke skuldrene litt samt at vi følte oss ganske sikre på både hvor og hvordan vi skulle fiske. Vi var på mange måter mye bedre forberedt nå. Fra å pakke med nærmest alt vi hadde av jigger og annet abborsnacks, hadde vi nå begge redusert fra fire til kun en boks hver. Foran oss ventet fem hele fiskedager og blandede værforhold med stort sett regn, vind og 4-8 grader. Sånn sett er ikke været så viktig, så lenge man får fisk som veier opp for forholdene.

På Bilbao flyplass ble vi plukket opp av Jairo som kjørte oss til huset vi skulle bo i. Og det må jeg si, Jairo og Joseba gjør en fantastisk jobb, sammen driver de Perchzilla. De jobber hardt for at vi skal kunne oppleve de fantastiske abborene som dette vannet huser. Jeg husker aller første gangen jeg kom over Perchzilla, det var et Youtube klipp med Joseba som landet den ene 2+ etter den andre. Man kan ikke unngå å føle seg privilegert som får muligheten til å fiske i dette vannet. Foreløpig foregår fisket i veldig kontrollerte former med små grupper, gjerne kun 4 kajakker på vannet om gangen. Spørsmålet er hvor lenge det får fortsette slik.

Endelig! Det er morgen første dag, utstyret er allerede rigget og klart. I dag skal Joseba bli med oss ut. Det er en ubeskrivelig følelse å igjen sette seg i kajakken. I løpet av de første timene er vi innom flere hotspot, først føler man seg litt rusten etter noen måneder uten fisking, men vi kommer raskt inn i det igjen. Og så plutselig hender det, Ole får kontakt i det en abbor prøver å lure i seg jiggen. De napper utrolig forsiktig på denne tiden av året. Jeg kan se på Ole at det er snakk om stor fisk, han sier ikke mye, men ser forventningsfullt ned i det klare vannet. Så dukker det opp en enorm abbor ved siden av kajakken. Jeg padler bort til Ole og får akkurat med meg håvingen av denne skjønnheten. Det er en gris. 2.580g og 51cm. En helt utrolig ny pb for Ole.
Vårt siste innkjøp før turen var 3D Sardine fra Savage Gear, ikke visst vi at nettopp dette agnet skulle levere så bra som det gjorde denne uka. For etter at Ole sin abbor returnerte til dypet, hugg det i første kastet. Denne gangen var det min tur. 2.140g og kun 46cm.
Ja, hva skal man si? To første fiskene og to nye pb.. Det er mange timer mellom hver fisk. Vi flytter på oss ofte da de har hatt en tendens til å hugge i løpet av de første kastene på en ny plass, deretter er det stille. En allerede perfekt dag skulle bli ennå bedre. Det nærmet seg solnedgang og dermed også slutten på dagens økt. Men, det var en til abbor som fortsatt var interessert i en liten matbit. Om hun var sulten er usikkert, da hun var skikkelig rund, men hun følte vel sikkert at det var rom for en bitte liten 3D Sardine. Spenningen og forventingene man får når man kjemper med en av disse enorme abborene er helt uvirkelig. Mens man kikker ned i det krystallklare vannet stiger pulsen. Sakte presser man fisken opp mot kajakken. Helt utrolig, i håven har jeg akkurat sikret den største abboren jeg noen sinne har sett. 2.600g og 51cm.Det skulle bli tydelig at Ole hadde skikkelig flyt denne turen, og det gikk ikke en eneste dag uten at han landet en abbor over 2kg. På dag tre ble det igjen kontakt med 2,5+ abbor. Vi hadde gjennomgående mye vind og til tider ble det vanskelig om ikke umulig å fiske effektivt med vanlig spinnfiske. Så enkelte ganger var det mer hensiktsmessig å vertikalfiske under drift. Perchzilla er i utgangspunktet en gammel elv, men elva ble demmet opp og oversvømte både hus, trær og store områder. Nå dekker Perchzilla nærmere 15 km2. Og det var under en drift langs det gamle elveleiet at Ole nok en gang kommer i kontakt med en skikkelig gris. 2.520g og 50cm.

Med til sammen nærmere 100 fisketimer i kajakk landet vi 11 abbor. Her er den komplette listen:

2.600g - 51cm
2.580g - 51cm
2.520g - 50cm
2.320g - 49cm
2.220g - 48cm
2.140g - 46cm
2.040g - 47cm
1.920g - 46cm
1.880g - 46cm
1.820g - 46cm
1.620g - 41cm
Vær: overskyet, regn
Vind: 2-7m/s nord, nord/vest
Lufttemp.: 2-8
Vanntemp.: ca 6