mandag 24. september 2018

Følgere


Stormen "Knud" har roet seg ned og det gav mulighet for en etterlengtet abbortur. Vi var tidlig på plass i vannet da vi regnet med at det var flere som hadde tenkt seg ut denne dagen. En ting vi ikke kan forstå er hvorfor enkelte på død og liv skal plassere båten langt innenfor kasteavstand fra der vi står og fisker. Og vi vet vel alle hvilken nasjonalitet vi snakker om her. Selv etter tydelig tegn på at vi ønsket dem lengre unna, står de der like upåvirket. Kan ikke si annet enn at dette ødelegger mye av stemningen, og det blir ikke lengre en dag hvor man leter etter fisken, men heller en dag hvor man prøver å unngå innpåslitne båter. For flytter du på deg, tar det ikke lang tid før de følger etter..


Nok om det, det ble jo tid til litt fiske også. Startet med mye smått, og de virket sultne etter stormen. Det var først litt ut på dagen at vi traff på de større. Første godkjente abbor var på 1.280g og 44cm. Skulle gjerne ha fått opp den som fulgte etter ved siden av, den var både lengre og bredere, men den dukket ikke opp igjen. Med andre ord så er det noen følgere som er hyggeligere enn andre..


Det ble riktig nok en større abbor senere på dagen, eller det vil si en lengre. Den var 45cm, men slank og veide kun 1.050g.
Vær: sol
Vind: 3-6m/s vest/nordvest
Lufttemp.: 8-16
Vanntemp.: 14