søndag 2. september 2018

Flotte, fine, feite fisk

Endelig september og høst. Sommeren er over, nå er det tid for å spise seg feit før vinteren kommer. Kanskje ikke like aktuelt for oss mennesker, men for fisken er dette en realitet. Høsten er høysesong for predatorfiskere, herlig frisk luft og masse aktive fisker.

Det har ikke blitt mye gjeddefiske de siste årene, men hva gjør vel det når de titt og ofte kaster seg over abborjiggen. For å si det sånn, så var det ikke mye tvil om at dagens første fisk var en gjedde. Mens jeg driftfisket langs en kant fikk jeg øye på en diger fisk på ekkoloddet, og trur du ikke den kastet seg over en bitteliten 3D Bleak. Her fikk abborutstyret kjørt seg skikkelig. Heldigvis satt kroken pent plassert i leppa, faktisk overlevde den tynne fortommen helt uten en eneste rift fra gjedda. Gjedda hadde en brukbar kondisjon og med sine 105cm veide den 8.500g.

Etter gjedda avsluttet jeg fisket på denne plassen for å heller finne abboren jeg var ute etter. De faste plassene leverte alle abbor, men bare små. Brukte derfor mye av dagen på å utforske nye steder. Kom over i hvertfall to nye interresante plasser, hvor den ene gav en godkjent abbor på 1.040g og 40cm



Vær: Sol
Vind: 2-4m/s syd/sydvest
Lufttemp.: 10-19
Vanntemp.: 15