lørdag 29. september 2018

Perchthumb

Ingen tvil om at høstfisket er godt i gang nå. Det kjennes både på fisken og på kroppen. Dagen starter med noen få plussgrader og gjerne et tynt lag med morgendis over vannet. Herlig å være ute når dagen våkner til liv.

Har alltid trua på morgenbettet på denne tiden av året. Er nærmest garantert at det blir action i området før solen titter frem. Det var bra liv denne morgenen også, og i en periode fisk på hvert kast, men alle så ut til å være støpt i samme formen på rundt 350g. På grunn av vindvarselet hadde jeg planlagt å etterhvert forflytte meg til et annet område i vannet og fiske der ut dagen, dette skulle vise seg å være et godt valg.

Antall fisk er i og for seg ikke et mål, foretrekker heller færre, men større fisk. Det at det ofte kan bli en del mindre fisk blir derfor heller et resultat av det å lete etter områder hvor de store oppholder seg. Og etterhvert fant jeg de jeg lette etter. Første indikasjon var en stor abbor som fulgte etter en mindre abbor jeg hadde på, den virket tydelig klar for å angripe fangsten min. Noen kast senere satt første godkjente abbor 1.150g.Deretter startet en fantastisk bett. På de 4 etterfølgende kastene ble det abbor over kiloen på alle kast. De to største på 1.340g og 1.400g.

Jeg ble igjen på plassen en god stund, men ingen flere kom opp i båten her. Flyttet meg derfor videre til neste plass. Og her var det napp på første kast. Ingen kjempe, men rundet akkurat kiloen. Denne hugg på forholdsvis grunt vann. Jeg søkte av resten av grunna før jeg prøvde meg på noen kast på dypere vann. Etter noen kast hugg de noe skikkelig svært, fikk dessverre aldri sett den, men den var uten tvil diger. Noen kast senere hugg det igjen, og kjentes også stor med nærmest gjeddelignende rykk. Umulig å si om det var den samme fisken, men denne skulle jeg ikke miste. I det forholdsvis klare vannet skinte sola ned på noe stort med røde finner. Dagens hårete mål om abbor over 1.500g var nådd. 1.510g og 46cm.


Etter dette roet det seg ned og konsekvensen av å stå opp kl 4 om morgenen begynte å sige inn. Bestemte meg derfor å avslutte mens det fortsatt var dagslys. Totalt 7 abbor kiloen hvorav 1 over 1.500g kunne jeg ikke være annet enn strålende fornøyd med. Og dagens anbefaling ble en sitrongul SG 3D TPE Minnow. Og med et slikt fiske får tommelen virkelig kjørt seg, etter endt tur var den totalt ubrukelig og ikke lengre gjenkjent av min iPhone #Perchthumb..😂👍

Vær: sol
Vind: 2-4m/s nordvest/nord
Lufttemp.: 2-11
Vanntemp.: 12