torsdag 11. oktober 2018

Bursdagsfiskehelg

Ole hadde bursdag i september og en av gavene var en bursdagsfiskehelg. Dette er noe vi stort sett har fått til hvert år, og i år ble det i tillegg en hel helg. Det ble vurdert flere alternativer, men vi endte opp med å fiske i det samme vannet begge dagene. I og med at det var et stykke unna, så ordnet vi hotell slik at vi fikk en god natt søvn i mellom fiskedagene.


Helgen startet som vanlig i mørket på båtrampen. Alt var rigget og klart på forhånd, slik at det kun var å sette ut båten. Greit å slippe å sette opp stenger og knyte fortom en kald og mørk høstmorgen. Det var bra aktivitet ute på vannet, mye fisk, men igjen så var snittet langt under normalen. Så i stedet for å oppleve disse fantastiske huggperiodene tidlig på morgenen, som ikke var så uvanlige før, så ble det mer leting etter enkeltindivider utover dagen. Pussig, men det er ikke sjelden at nettopp første kastet gir den største fisken når du prøver en ny plass. Denne gangen var Ole først ute og sikret seg en fin høstabbor på 1.260g.



Det var bra fart på abborene og lengden på fiskene var bra, men av en eller annen grunn så var kondisjonen langt under normalen for denne årstiden. Totalt ble det 9 abbor over kiloen og de fleste var vel rundt 44 - 46cm. Faktisk så ble det en på 45cm som ikke veide mer enn 980g, det er ikke bra..



Vi var begge enige om at dette hadde vært en fantastisk fin og hyggelig fiskehelg med nærmest blikk stille vann og mye frisk luft. Vi manglet den ene riktig store, men det er ikke så lett her lenger. Men, neste gang så tar vi den..









Vær: sol, lett skyet
Vind: 0-1 m/s nord
Lufttemp.: 4-14
Vanntemp.: 11