lørdag 10. november 2018

Plager Skarven abboren?

Minusgradene lar seg ennå vente og vi benytter selvfølgelig muligheten for en tur på vannet. Dagene er nå merkbart kortere, og en fiskedag blir utrolig kort. Men med få timer med dagslys, komprimerer det også tiden hvor fisken er på aktiv jakt etter mat. Men får abboren spise i fred?

Mange av abborene hadde sår/skader og så ikke bra ut. Det er mye Skarv i vannet (noe som har blitt ganske vanlig i alle vann på Østlandet), mulig de har påført disse skadene, da det var tydelig at dette ikke kom fra gjedda. Det så nærmest ut som om de hadde blitt spiddet av ett eller annet. Om Skarven utgjør noen reell trussel for fisken vet jeg ikke, men det som er sikkert er at tilstedeværelsen og ikke minst mengden av denne fuglen er merkbart større. Og abboren har unormalt dårlig kondisjon, tatt årstiden i betraktning. Det ble mange abbor opp til 47cm, hvor kun en hadde noe i nærheten av ok kondisjon. Abboren veide 1.200g og var 44cm lang, de andre veide i området rett rundt kiloen. Det er ikke noe spesielt godt tegn når abborer rundt 45-47cm knapt nok veier 1.000g.

Om det er tilgangen på byttefisk, Skarv eller andre ytre faktorer som påvirker deres næringsinntak negativt, så får vi håpe det ikke er et varig problem og at stammen igjen får muligheten til å spise seg riktig gode og runde før neste vinter..

Vær: overskyet
Vind: 2-3m/s nordøst
Lufttemp.: 8
Vanntemp.: 7,5