fredag 19. april 2019

SønnavindEtter forrige tur måtte vi ut igjen så raskt som mulig. Vi elsker seigt fiske etter stor gjørs. Det har blåst nordavind lenge nå, men dagtemperaturen har vært høy og temperaturen i vannet har steget noen grader de siste dagene. Uten en sky på himmelen og minimalt med vind skulle dette bli en varm og vanskelig dag. Ideelt sett skulle vi gjerne hatt litt mer skyer og noe mer vind, men slikt kan man ikke ta hensyn til. Er det en åpning for fisketur, så må man bare ta den, uansett hvordan været er.

Planen for dagens økt var å fiske langs et strekke som holder mye fisk. Igjen så er taktikken å være der når fisken er aktiv, vi vet at den er der, og kan også se den på ekkoloddet, men det betyr ikke at den nødvendigvis er interessert i det vi måtte servere dem. Men på et eller annet tidspunkt begynner de å aktivt søke byttefisk.

Vi hadde noe slengere innimellom, men det var jevnt over stille. Både i enden av snøret og på vannet. Solen steikte og tappet oss for energi. Men, så begynte vinden fra sør å ta seg opp litt, noe som ofte kan være noe som vekker rovfisken. Og der, plutselig sitter den. Nå med skikkelig tyngde. Til tider så lar den seg knapt nok flytte. Men cm for cm får vi etterhvert presset den inn og opp mot båten. En perfekt hunngjørs i sin fineste form. 88cm og årets hittil lengste gjørs. Vi prøver å veie den i båten, men vinden gjør at vi ikke får stabilisert vekten, vi kjører derfor rolig inn til land for å foreta veiingen der. Vekten viser 7.920g.


Med en slik fisk får man automatisk ny energi (med litt hjelp av et eple og litt potetgull), og vi fortsatte fisket i samme område. Rundt 1,5 time senere er det Ole sin tur. Fantastisk morsomt fiske etter disse hissige gjørsene. Og Ole sin var en spesielt hissig hanngjørs som ga en eksplosiv kamp. Vekt 6.010g


Etter ca 12 timer med effektiv fisketid og to flotte gjørs så vi oss fornøyde for dagen og avsluttet dagens fiskeøkt når solen nesten hadde dukket under horisonten. Nok en gang var det Cannibal Shad som fikk mest fisketid, kanskje ikke så rart at det da også var den vi fikk begge gjørsene på. Legg merke til punkteringssårene etter huggtennene til gjørsen..
Vær: sol
Vind: 0-3 m/s, nord fra morgenen, deretter sør
Lufttemp.: 5-18
Vanntemp.: 9