lørdag 8. juni 2019

Ta vare på abboren

Både Marius (10 år) og Jørgen (12 år) er erfarne abborfiskere som begge har fått abbor godt over 1 kg på spinnfiske, men uansett størrelse er gleden stor. Det samme er respekten for fisken, og de passer godt på slik at de ikke skal ta noe skade. De rett og slett elsker abbor. Etter en rask fotografering slipper de fisken varsomt tilbake i vannet. For det å se fisken svømme uskadet tilbake er en like stor del av gleden. Det er i hvertfall en ting gutta er enige om og det er at abboren er den fineste fisken som finnes. Dessuten er den skikkelig morsom å få på kroken.

Det ble noen timer på vannet før regnværet satte en stopper for turen. Marius fikk den største i dag, men det var den minste han likte aller best. For den fikk han helt på egen hånd uten noe hjelp.

Oppfordringen fra oss er å ta vare på abboren. De store må alltid slippes ut igjen, for de er skikkelig gamle og ikke minst så er de viktige for å bevare de gode genene og regulere bestanden. Virkelig stor abbor er sjelden og er på ingen måte noen matfisk. La alltid abbor over 40 cm få svømme tilbake igjen, så kan vi beholde det artige abborfiske i lang, lang tid..