torsdag 8. august 2019

"Ristefisk"


Gutta har virkelig fått kontroll på spinnfiske nå. Både tradisjonelt jiggfiske på bunn, og litt mer pelagisk fiske med crazyblade (eller "ristefisk" som de også kaller det). De har lært at det er viktig å ta det med ro når fisken sitter, og føre den kontrollert inn til båten uten å sveive fisken helt inn til stangtuppen. Det er dessuten ikke så veldig skummelt å holde abboren med tommelgrept, da tennene kjennes mest ut som sandpapir og ikke farlige skarpe tenner slik gjedda har.

For gjedda er litt mer skummel å holde, så det får vi trene mer på etterhvert. Men vi kan jo alltids ta et bilde mens de hviler seg i livewell. Her blir de godt tatt vare på og inspisert nøye før de forsiktig blir satt tilbake igjen i vannet.


Stadig vekk får jeg spørsmål om det er fisk under båten, og når ekkoloddet da viser lange striper rett over bunn, sveiver de raskt inn og slipper jiggen rett ned. Da skal alle triks tas i bruk for å lure de opp og flere ganger lykkes de begge samtidig.



Turen er ikke fullkommen før man har tatt en pause på land og stekt noen pølser. Det er tross alt ganske viktig å kose seg med litt god mat under veis.. kanskje også en sjokoladebolle..





Vær: sol / overskyet
Vind: 3-4 m/s, sydvest
Lufttemp.: 20
Vanntemp.: 21