søndag 3. mai 2020

Vannet gir og vannet tar

Hittil i år har det for det meste gått i gjørsfiske, men i en periode fremover nå blir det full fokus på abbor. Første halvdel av mai er en spennende tid for abborfisket, og det skjer mye i løpet av kort tid. De fleste stedene ligger vanntemperaturen på ca 10 grader nå. Det betyr at aktiviteten under vann sakte men sikkert øker dag for dag. De store abborene tar stadig turen innom grunnere områder nå, men da gjerne i nærheten til de dypere partiene. Det er ikke lett å treffe på de, men det handler mye om å fiske på de rette stedene. For plutselig dukker de opp.

I dag var intet unntak, vi søkte rundt på flere aktuelle plasser som alle hadde så og si de samme egenskapene. Vi fant raskt ut at abboren var på hugget, noe vi utnyttet ved å ikke fiske for lenge på hvert sted. Vi varierte metode ved at en kastet med jerkbait mens den andre fisket med jigg slik at vi raskt fikk avklart om det var noen aktive abbor i området. Slik fisket vi metodisk av alle grunner/kanter og platåer.

Det var mye små abbor idag, men felles var at de alle hadde en god kondisjon. Gode og runde. Da vannet endelig gav oss en fin abbor, krevde vannet også sitt offer. For i det abboren min skal håves legger Ole fra seg stangen med jiggen fortsatt ute i vannet.. der ligger den fint - en stund. Plutselig er det som om noe drar stangen ut og den er på god vei ut av båten. Ole kaster seg etter og rekker akkurat ikke ned til stangtuppen som forsvinner ned i dypet. En av våre favorittstenger, en Okuma Onerod 7-20g med en Abu MGX 20 snelle ligger nå ett eller annet sted nede i det fargede vannet. Det var vel ca 5 meter under båten, og vi prøvde forgjeves å fiske den opp igjen. Det eneste vi fikk tak i var utrolig nok jiggen og noen meter med sene. Hva som egentlig skjedde er uvisst, men vi lot til slutt vannet beholde offeret sitt, og fisket videre (alltid kjekt å ha med en ekstra stang på fisketur). Abboren lot vi forøvrig også vannet beholde, den fikk friheten sin tilbake etter noe kjappe bilder.Vær: sol/delvis skyet
Vind: 3-4m/s nord/nordvest
Lufttemp.: 6-14
Vanntemp.: 9